Schrijfcoaching voor ondernemers, vakexperts en onderzoekers

Je schrijft teksten voor je eigen bedrijf of voor je werk en je wilt dat op een manier doen die bij je past, die ‘goed’ en ontspannen voelt. Je wilt waardevolle tekst schrijven, tekst waar je lezer wat mee kan. Een blog, een rapport of een post op social media waardoor je lezer denkt ‘wauw, die is deskundig’. Tekst waardoor je lezer je gaat vertrouwen, je als de deskundige gaat zien, bij jou wil zijn om meer te leren. Je klant wil worden. Maar bovenal wil je zo schrijven dat je erop durft te vertrouwen dat je het kan.

Je hebt concrete vragen als:

 • Ik zoek een eigen toon, waarmee ik me onderscheid.
 • Ik wil leren kort en bondig uit te leggen wat ik bedoel en niet steeds verzanden in algemeenheden en saaie teksten.
 • Ik vraag me af waarover ik kan bloggen.
 • Schrijven geeft mij vaak zo’n stress. Kan ik leren om van mijn schrijfblokkade af te komen?

Jij wil naar een volgend niveau van schrijven

Ik werk exclusief en intensief met jou, 1-op-1,  aan je schrijfkracht.

Hieronder vind je de mogelijkheden voor de schrijfcoaching.


 

Je natuurlijke schrijfstijl

Voor ondernemers

Je wil de juiste toon treffen zodat je doelgroep zich aangesproken voelt en klant bij je wordt. En je wil makkelijk op ideeën komen om over te schrijven.

Kortom, je zoekt naar mogelijkheden om het schrijven voor je marketing anders te doen maar wel op je eigen manier en met volop ideeën waarover je kunt schrijven.

Daarvoor is dit 1-op-1-traject  waarin je je natuurlijke schrijfstijl (her)vindt.


Kom los van je worsteling met schrijven

Voor ondernemers, vakexperts en onderzoekers

Is het mogelijk om minder weerstand te hebben tegen schrijven? Om je meer ontspannen te voelen als je schrijft of moet gaan schrijven en het misschien zelfs leuk te gaan vinden? Zodat je veel minder last hebt van blokkades en negatieve gedachten en gevoelens zodra je moet schrijven?

Ja, dat kan.

In een intensief en persoonlijk 1-op-1 traject leer je stapje voor stapje wat jou daarbij helpt.

Een andere mogelijkheid is een Innerlijke Reis of Journey (ook wel Helende Reis genoemd).


Scherp Zakelijk Schrijven

Voor ondernemers, vakexperts en onderzoekers

Je verlangt ernaar de kern van je boodschap krachtig weer te geven. Je wil dat die tekst kort en bondig is, zonder dat het saai wordt, abstract of technisch. Of je wil juist leren hoe je kunt variëren en hoe je zo schrijft dat de lezer aan je lippen hangt.

Lees wat er komt kijken bij deze persoonlijke schrijfcoaching.

 


  Sparren, feedback, meedenken, prikkelen, stimuleren

Voor ondernemers, vakexperts en onderzoekers

Je wil feedback krijgen op je tekst. Of je wil je weten of dat wat jij hebt geschreven goed genoeg is of nog beter kan en hoe dan.

Misschien zoek je naar iemand die met je meekijkt of meedenkt voordat je gaat schrijven.

In een of meer sparsessies geef ik je gerichte feedback, ik denk met je mee, stimuleer je of wat je maar nodig hebt. Eenmalig of vaker.

Persoonlijk en afgestemd op wat bij jou past.


Wil je overleggen?

Wil je overleggen welke schrijfcoaching geschikt is voor jou?Je vindt het lastig om te bepalen of schrijfcoaching werkelijk wat voor je is en welk traject dan het beste bij je past. Of je hebt een schrijfvraag die er niet expliciet bij staat.

Het kan ook zijn dat je twijfelt tussen zelf leren schrijven of toch maar liever uitbesteden.

Leg me je vraag of twijfels voor en we praten erover door, zodat jij een beslissing kan nemen.

Mail me Leonore@deschrijfster.nl

Of bel me: 0318 431856. Je komt dan mogelijk op mijn antwoordapparaat uit. Spreek in, zodat ik je kan terugbellen.

Gewoonlijk bel of mail ik binnen twee werkdagen terug.


 


Referenties

 • 'Inspiratie voor andere artikelen'

  “Ik schrijf vaak artikelen en ik hoor wel eens van mensen dat ze vinden dat ik een prettige toon aansla. Ik besteed hier veel tijd aan, soms te veel tijd.

  Ik zou dit schrijven graag meer gefundeerd doen zodat de juiste toon vinden niet zo’n worsteling is. En ik wil kunnen variëren. Veel blogs die ik lees zijn een beetje hetzelfde. Ik wil het anders doen, maar wel op mijn eigen manier.

  De workshop Karaktervol bloggen van Leonore heeft me daarbij geholpen. Na 20 minuten had ik al inspiratie gekregen voor nieuwe blogs met een authentieke en originele invalshoek . Precies wat ik wilde.

  Ik vond het ook zo fijn dat Leonore rust in de training brengt, waardoor je echt tot schrijven komt. Ze neemt je als het ware bij de hand waardoor je je helemaal aan het schrijven kan overleveren en je niet hoeft na te denken of je het wel goed doet. Echt prettig! Ik wil graag nog meer van haar leren.”

  Marloes Bouwmeester, www.desuccesvolleintrovert.nl

 • 'Nu durf ik details weg te laten'

  “Al jaren doe ik onderzoek voor suikerbietentelers bij het IRS. Daarvoor schrijf ik veel wetenschappelijke artikelen, én veel artikelen en berichten voor die telers zelf. Ik hoop natuurlijk dat de telers mijn stukken echt lezen en de kennis daaruit gebruiken bij hun werkzaamheden in het bedrijf.

  Ik vond het altijd erg lastig om de boodschap eenvoudig en eenduidig te houden. Als onderzoeker ben je nu eenmaal geneigd om zoveel mogelijk kennis zo gedetailleerd mogelijk weer te geven. Maar dat is niet goed, heb ik geleerd in de tweedaagse schrijftraining die we als IRS hebben gevolgd bij Leonore. Je lezer zit daar namelijk niet op te wachten.

  Leonore heeft me echt aan het denken gezet. Door de oefeningen, de onderlinge discussies en de duidelijke voorbeelden hoe het niet moet en hoe het wel kan, lukt het me nu veel beter om me te beperken tot de hoofdzaken. Ik houd beter voor ogen wat ik wil overbrengen. Daarnaast heb ik nog diverse andere zaken opgestoken, maar je moet als onderzoeker niet alle details willen weergeven.”

  Toon Huijbregts, onderzoeker bij het IRS